3.trinn har de siste ukene brukt naturfagstimene til å bli bedre kjent med vannets kretsløp. Hva betyr kretsløp? Er det virkelig sant at vannet vi drikker er det samme vannet som dinosaurene drakk for over 200 millioner år siden?
Vi har lært at vannet går rundt og rundt og rundt. Når solen skinner på jorden stiger vanntemperaturen i elver, innsjøer og hav. Når dette skjer vil noe av vannet FORDAMPE til luften og bli til en gass som kalles vanndamp. Når vanndampen går opp til luften blir den kald og forvandles til små dråper. Det er slik skyene blir til. Denne prosessen har vi lært at heter KONDENSERING. Når mye vann har kondensert og luften ikke klarer å holde på vanndråpene mer, faller vannet tilbake til Jorden. Dette kalles NEDBØR og kan komme som regn, snø, hagl eller sludd. Alt vannet samler seg på jorden og renner ut i havet og så skjer alt på nytt igjen:)
Vi syns alle at dette er litt rart, men at det faktisk er sant!
Vi har gjennomført vårt eget vannets kretsløp forsøk, lagd hypoteser, jobbet med begreper, øvd på å forklare prosessen selv, snakket om "Den blå planeten", skrevet, illustrert, samarbeidet og diskutert. Moro!
Hilsen store og små på 3.trinn